vandens patekimas i salona

Ganibudambis

Re: vandens patekimas i salona

Post by Ganibudambis »

Čia praktiškai pas visus taip. Įdomu kodėl Fordas dėl šio trūkumo, neatšaukė automobilių. Turbūt dėl to, kad visus būtų reikėję remontuoti :D
Ko gero durelių apačios dėl to iš vidaus ir rudyja. Kai atidarai duris, galima nesunkiai tai pastebėti. Nors man vanduo į saloną patenka tik kartais, kai labai smarkiai lyja. Ir sakyčiau nežymiai, bet iš visų keturių durelių, tik priekinės keleivio pusės, neturi rūdžių. Visų kitų apačios po truputį rudyja. Tai irgi bėda.
IgisZ

Re: vandens patekimas i salona

Post by IgisZ »

Turėjau tokia bėda , pavyko sutvarkyti iš antro karto. Porolonas turi būti sandariai priklijuotas prie durų. Kad taip pavyktų gavau peiliu atskirti poroloną nuo durų (perpioviau seną silikoną) ir iš naujo riebiai užtepiau silikonu skirtu klijuoti langams.Manau tiktu paprastas silikonas, tik po ranka tokio neturėjau. Svarbiausia nepalikti plyšio bent jau durų apačioje.Mano mašinoje vandenį leido trejos durys, vienas dariau antrą kartą. Prieš tai nuėmęs durų apšifkę :? ant siklo iš lauko pusės papurškiau vandens ir netrukus pamačiau, kurioje vietoje pasirodė vandens lašai.
Cebas

Re: vandens patekimas i salona

Post by Cebas »

Blyn, bet realiai, kaip gali priklijuotas paralonas sustabdyti vandeni.. juk tai paralonas...jei vanduo bega, tai ar yra silikonas ar nera, tas vanduo sunkiasi i paralona ir vistiek bega salia silikono..va sito niekaip neikertu..
Pijonierius

Re: vandens patekimas i salona

Post by Pijonierius »

Aš įtariu, jog gali leisti guma kuri prie lango prisispaudžia, per ja patenka vanduo į durų vidų, tuomet kažkokiu būdu ant paralono, o jis šlapdamas gražiai pradeda varvėti ant durelių "apdailos", tuo būdu atsirasdamas vidinėje slenksčio pusėje ir nubėga po kojomis :?
IgisZ

Re: vandens patekimas i salona

Post by IgisZ »

Tai nėra šiaip porolonas iš kurio daro sofas, jis atsparus drėgmei. Guma palei stiklą vandennį sulaiko nebent nauja ,su laiku ji kietėja. Kartoju, liovėsi vanduo tekėti užklijavus sandariai porolono apačią
Pijonierius

Re: vandens patekimas i salona

Post by Pijonierius »

Į saloną nebeteka, kai užklijavai, bet turbūt durų viduje baseinas? :) Jei vanduo patenka į durų vidų, jis turi per kur pasišalinti, ar yra nubėgimas padarytas gamykliškai?
Davincis

Re: vandens patekimas i salona

Post by Davincis »

Pijonierius wrote:Į saloną nebeteka, kai užklijavai, bet turbūt durų viduje baseinas? :) Jei vanduo patenka į durų vidų, jis turi per kur pasišalinti, ar yra nubėgimas padarytas gamykliškai?
Yra duru apcioje skyluciu, o pas jus prie duru yra toki plasmasiniai liezuveliai kurie vandeni nukreipia? NEs man kai ju nebuvo tai tada leido, uzsidejau vel ir viskas ok:) Toki plasmasiniai juodi apie 7cm dydzio atidarius duris ant stoikiu auskciau vyriu turi but
Pijonierius

Re: vandens patekimas i salona

Post by Pijonierius »

Gal jeigu nesunku foto įkelk, bus aiškiau apie ką šnekama?
Davincis

Re: vandens patekimas i salona

Post by Davincis »

Image
Va tas liezuvelis, gal tik sutapimas, bet kai jo nera man bega vanduo, kai jis yra viskas ok:)
Cebas

Re: vandens patekimas i salona

Post by Cebas »

IgisZ wrote:Tai nėra šiaip porolonas iš kurio daro sofas, jis atsparus drėgmei. Guma palei stiklą vandennį sulaiko nebent nauja ,su laiku ji kietėja. Kartoju, liovėsi vanduo tekėti užklijavus sandariai porolono apačią
Gal ir nedaro sofu..bet jis nera atsparus. Nes nuemus apsifke, ji nors biski paspaudus kur slapia bega vanduo..tai koks cia atsparumas ?
Pijonierius

Re: vandens patekimas i salona

Post by Pijonierius »

Taigi teko pasikrapštyti prie savo durų ir turiu savo atradimą-spėjimą. Bėga pro gumą lango, prie veidrodžio: Image
Mėlyna kur teka vanduo, raudona pro kur.
O taip teka vanduo viduje:
Image
Užtykšta ant varikliukų ir nuo jų susigeria į paraloną, o ypatingai gerai teka ir pro skylutę apačioje, kur apibraukiau raudonai. Ten kaip kokiu begiu tiesiai bėga į paraloną ir tuo pačiu į saloną. Jeigu pažiūrėtumete durų viduje yra lango guma kuri tęsiasi, yra kaip bėgelis langui, tačiau nuo jos ir lango tiesiai varva ant varikliukų ir pro tą kanalą:
Image
Tokia pati guma-bėgelis yra ir kito stiklo pusėje, jeigu piltumete į stiklo kampą, tai ten gražiai pro vidaus duris nubėga vanduo per esančias duryse skylutes (niekas nepasitaiko vandens kelyje), tačiau prie veidrodžio esantį kampą, jis gražiai bėga ant mano minėtų varikliukų. Tą skylę prie veidrodžio bandžiau su silikonu užkimšti, tačiau nelabai pavyko. Uždėjau ant varikliukų nukreipiančiasias, prailginau gumą-bėgelį lango istatant gumą (ten gražiai įsistato kitoje pusėje nei langas važinėja) ir užkimšau skylę, kur po varikliukais yra su silikonu. Po tokių darbų pro durų apdailą nebebėgo vanduo, bent jau kol kas... Galbūt padėtų lango visas gumas pakeitusį naujas, gal jau jos deformavosi ir nepriglunda kaip reikiant.
Lyro

Re: vandens patekimas i salona

Post by Lyro »

Pasmane bagazineje ta pati problema, tik ne tai kad bega o bagazines virsuje susidares nemazas kiekis kondensato ir galinis langas greit uzrasoja, gal kas rado sprendima? ar tai gali buti tos sonines vedinimo angos? (tokios gumines)
Arijus

Re: vandens patekimas i salona

Post by Arijus »

Tas pats lygiai ir pas mane, supratau, kaip ten bagazineje susidaro dregmes (bent jau pas mane). Kai atitirpsta galinis langas, lasai pradeda begt nuo stiklo i apacia. Tada viskas patenka ant medziagos, o pro medziaga patenka i bagazine (yra tokios skyles padarytos kur viskas nubega). Tikriausiai teks laukt vasaros, kad viska isdziovint :)
kirilas

Re: vandens patekimas i salona

Post by kirilas »

girdejau toki dalyka kad gale bagazine slampa del to kad leidzia per valituvo guma, pas mane hedzbekas, sendien lyja, atidariau bagazine, tai is tos plastmases ibego gal puslitris vandens is visu plysiu, gal kas susiduret? beja ir ant mondes mk2 ta pati liga su bagazine
laimiuks

Re: vandens patekimas i salona

Post by laimiuks »

Sveiki, turiu tą pačią bėdą. Keleivio pusėje jau beveik baseinas ir prieky ir gale. Nelabai turiu pats laiko krapštytis, gal kam koks meistriukas ar servisas tokiu atveju yra padėjęs Vilniuje? Būčiau dėkingas už kontaktus
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests